Terug naar overzicht

Leningsimulatie

Leningsimulatie

Waarom een lening online simuleren?

Is er een verbouwing nodig die u liever niet met eigen middelen financiert? Wilt u een energiezuinige woning bouwen of een nieuwe auto aanschaffen waarbij de totale kostprijs al vaststaat? Dan is de volgende stap duidelijkheid krijgen over hoeveel u wilt lenen en welk maandbedrag u wilt aflossen. Op basis hiervan wordt de looptijd bepaald. Dit geldt ook andersom. Om snel en overzichtelijk te achterhalen bij welke constructie u zich het best voelt, kunt u een persoonlijke lening simuleren met onze calculator. In slechts een paar stappen krijgt u een correct beeld van de looptijd en het maandbedrag.

Hoe werkt een leningsimulatie?

Als u overweegt een lening op afbetaling af te sluiten, is het altijd interessant om eerst uw lening even te berekenen. Zo krijgt u op voorhand al een idee wat het leenbedrag u per maand zou kosten en over hoeveel maanden u dit leenbedrag dan zou afbetalen. Natuurlijk moet er een aanvraag worden ingediend en behandeld door de kredietverstrekker om te zien of u in aanmerking komt om een lening op afbetaling af te sluiten en voor welk leenbedrag dit zou kunnen.

Hoe kan ik een lening op afbetaling simuleren?

Dat kan door een simulatie van uw lening te doen. Ook Santander biedt, net als de meeste andere kredietverstrekkers, op de website een online calculator aan. Hier kunt u een leenbedrag ingeven, waarna u dan het overeenstemmende maandbedrag te zien krijgt, en het aantal maanden waarover u de lening kunt spreiden. Dit geeft een concreet beeld en hiermee kunt u eenvoudig bepalen of uw maandelijkse netto gezinsinkomen hierbij aansluit.

Wat is een online simulatie?

Bij een online leningsimulatie wordt er een berekening gemaakt op basis van het bedrag dat u wenst te lenen. Er wordt een representatief voorbeeld gegenereerd. U vult een bedrag in en krijgt dan te zien welke maandbedragen mogelijk zijn in combinatie met welke looptijden. Via de online simulatie zult u dus voor eenzelfde leenbedrag de verschillende maandbedragen en looptijden te zien krijgen. In België is de looptijd wettelijk bepaald in functie van het bedrag. Hoe hoger het leenbedrag, hoe langer de looptijd. Santander hanteert altijd een vaste rentevoet voor de hele looptijd, een variabele rentevoet is niet mogelijk.

Voorbeeld van een online simulatie

Stel dat u €10.000 wilt lenen, dan kunt u een looptijd instellen van minimaal 12 maanden en maximaal 48 maanden. Overweegt u een leenbedrag van €16.000, dan geldt er een looptijd van maximaal 84 maanden. Met deze informatie kunt u dan een lening op afbetaling aanvragen. Deze wordt behandeld door een financieel expert van Santander. En indien de aanvraag wordt goedgekeurd, kunt u een persoonlijke lening afsluiten.

Santander online leningsimulatie

De simulatie bij Santander kunt u invullen met de calculator die op de website vindt. Deze is heel gebruiksvriendelijk. U vult een bedrag in en krijgt te zien wat het minimum en maximum aantal maanden zal zijn om uw lening op afbetaling terug te betalen. Met deze informatie kunt u dan een aanvraag voor een lening indienen en zal een agent u contacteren om samen met u de aanvraag door te nemen. Eens de aanvraag is behandeld en goedgekeurd, kunt u een contract afsluiten voor een lening op afbetaling.

Geld lenen bij Santander

Bij Santander kunt u veilig geld lenen. De leningen op afbetaling zijn zonder variabele rentevoet, zodat u altijd weet waar u aan toe bent en de hele looptijd lang hetzelfde maandbedrag betaalt.

 
Gent, 2023