Terug naar overzicht

Voordelig een nieuwe auto kopen: dit is het beste moment

Voordelig een nieuwe auto kopen: dit is het beste moment

Bent u van plan een nieuwe auto te kopen? Dan is het goed meer te weten over de timing. Door het moment voor de aankoop van een nieuwe auto goed te kiezen, kunt u namelijk veel geld besparen. Maar wat kost een nieuwe auto en wanneer is het beste moment om zo voordelig mogelijk een nieuwe auto te kopen? Wij vertellen het u. 

Koop voordelig een nieuwe auto in 2024

Normaal gezien is december de beste maand om voordelig een nieuwe auto te kopen. Dit komt omdat autofabrikanten en dealers zich dan focussen op hun verkoopdoelen van het jaar. En daarnaast zitten ze op het einde van het jaar vaak met een voorraad auto's die ze graag willen verkopen vóór het einde van het kalenderjaar. Daarom ziet u altijd zoveel promoties en deals aan het einde van het jaar!

Wat kost een nieuwe auto?

De gemiddelde prijs van een nieuwe auto in België is ongeveer 45.000 euro. De limiet voor een nieuwe auto is redelijk onbegrensd.

Hoeveel kost een tweedehandsauto in 2024?

Wilt u geen nieuwe auto, dan kunt u natuurlijk ook voor een tweedehandsauto gaan. De prijs van een tweedehandsauto is afhankelijk van het jaartal, het merk, het model, de kilometerstand en het type. Gemiddeld kost een tweedehandsauto rond de 23.531 euro.

Koop voordelig een tweedehandsauto in september 2024

Wanneer u liever een tweedehandsauto koopt, kunt u deze het beste in september aanschaffen. In september komen immers heel wat nieuwe auto’s op de markt, waardoor de verkoop van tweedehandsauto's omhoog gaat. Zo is de keuze ineens enorm, wat u in een goede onderhandelingspositie zet! 

Uw nieuwe tweedehandsaankoop financieren? Dat kan heel vaak bij de autodealer zelf. U kan dan ook kiezen voor een ballonfinanciering met het restbedrag als laatste maandbedrag, waardoor u lagere maandelijkse aflossingen hebt dan bij een klassieke autofinanciering. Maar natuurlijk kunt u ook een persoonlijke lening van Santander afsluiten voor uw nieuwe - of tweedehandsauto.

Alleen geniet je van lagere maandelijkse aflossingen. Zit je krediet er bijna op? Dan betaal je als laatste afbetaling het restbedrag of de ‘ballon’ (vandaar de naam van dit type krediet).

Geld lenen voor een auto bij Santander

Wilt u een nieuwe- of tweedehandsauto kopen en bent u van plan hier zo snel mogelijk mee op stap te gaan, maar hebt u geen spaargeld of wilt u dit niet gebruiken? Dan kunt u, om uw auto te financieren, het beste een persoonlijke lening bij Santander afsluiten.

Het aanvragen van een offerte doet u online en dezelfde dag nog ontvangt u via e-mail het voorstel, zodat u het op uw gemak kunt bekijken en beslissen. Na akkoord, ontvangt u het geld op uw bankrekening en kunt u een nieuwe auto uitzoeken die bij uw wensen en portemonnee past!

Bereken uw autolening en maandbedrag bij Santander

Bent u benieuwd naar uw lening en maandbedrag bij Santander?
Klik hieronder en bereken uw autofinanciering.