Terug naar overzicht

Praktische tips bij financiële problemen

De meest voor de hand liggende oplossing voor betalingsproblemen is dat u minder uitgeeft en dat er meer geld binnenkomt. Soms is dit lastig. Kijk hier voor praktische tips om u te helpen uw financiƫn op orde te krijgen.

Controleer of u een bescherming heeft voor arbeidsongeschiktheid, werkloosheid of overlijden
Bent u arbeidsongeschikt of werkloos geworden of is uw partner overleden? Kijk dan of u hiervoor een bescherming heeft, via ons - bij het ondertekenen van de lening - of via een particuliere verzekering.

Praat met uw werkgever

Wist u dat uw werkgever u soms ook kan helpen als u betalingsproblemen heeft? Neem contact op met de personeelsafdeling om te kijken wat zij voor u kunnen doen.

Zorg dat u inzicht krijgt in uw inkomsten en uitgaven

De meest voor de hand liggende oplossing voor betalingsproblemen is dat u minder uitgeeft en dat er meer geld binnenkomt. Op www.eerstehulpbijschulden.be vindt u veel praktische tips over het verlagen van kosten en besparen op uitgaven.

Kijk uw rechten na

Op www.rechtenverkenner.be kan je opzoeken op welke rechten, premies en uitkeringen je aanspraak kan maken.

Kom in actie als u meerdere schulden heeft

Heeft u meerdere schulden en is uw persoonlijke situatie zo ernstig dat u denkt dat u er samen met ons niet uitkomt? Neem dan contact op met het OCMW van uw gemeente. Zij kunnen u helpen bij problematische schulden of doorverwijzen naar instanties die u hierbij kunnen helpen. Ook kunnen zij u helpen met het invullen van formulieren.

Budgetplanner

Via www.budgetplanner.be kan u een overzicht maken van uw inkomsten en uitgaven.

Vragen? We helpen u verder.

We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.