Heeft u een lening? Dat kan het natuurlijk altijd zo zijn dat het niet langer de meest gunstige rente heeft. Het is in dat geval zinvol om te overwegen uw lening te hergroeperen. Zoals u waarschijnlijk weet, zijn financiën haast synoniem aan verandering. Tijden veranderen voortdurend – en wat in het verleden goed was, kan in uw huidige situatie niet langer het gunstigste zijn. Dat geldt ook voor uw huidige vorm van lenen. Past deze niet meer bij uw financiële status? Dan is een kredietopening hergroeperen wellicht een goede optie.

 

Waarom een kredietopening hergroeperen?

Zoals aangegeven, bestaan er een aantal situaties waarin het gunstig is een lening te hergroeperen. Het kan zijn dat u momenteel geen gunstige leenvoorwaarden heeft, zoals een te hoge rente. Door uw lening te hergroeperen, kunt u misschien geld besparen. Het kan ook zo zijn dat u meerdere leningen heeft en het overzicht kwijt bent. Het laten hergroeperen van verschillende financieringen tot één lening zorgt voor meer helderheid, meer duidelijkheid, meer structuur en misschien minder rente. En dat is natuurlijk nooit verkeerd.

 

Kan ik van leenvorm veranderen?

Ja, en dit is naast de hierboven omschreven redenen voor het laten hergroeperen van een kredietopening dan ook een veelgenoemde reden om wijzigingen aan te brengen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om uw kredietopening te veranderen in een persoonlijke lening – en andersom.

Dat kan om verschillende redenen handig zijn. Misschien past het telkens kunnen opnemen van geld uit uw krediet niet bij u of misschien heeft u een persoonlijke lening en wilt u juist wel die vrijheid hebben. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat u voor de verbouwing aan uw huis een kredietopening had afgesloten omdat u rekening hield met een bepaalde eindtijd. Maar als de verbouwing langer duurt en kostelijker is u daardoor meer geld nodig heeft, is het wellicht slimmer om uw krediet te hergroeperen naar een persoonlijke lening. Zo krijgt u een bedrag uitbetaald en u weet daarna precies welk maandbedrag u tijdens welke periode betaalt tegen een vaste rente. En door uw leenvorm tijdens het hergroeperen te wijzigen, geniet u alsnog de voordelen van deze vorm van geld lenen.

Hoe kan ik een kredietopening aanvragen?

Heeft u interesse in het laten hergroeperen van uw kredietopening? Goed nieuws: dat is bij Santander in 3 stappen te verwezenlijken:

Vraag een kredietopening aan en geef aan dat u wilt hergroeperen
Wacht tot Santander u goedkeuring geeft
Santander regelt de hergroepering en u ontvangt uw geld

 

Wat zijn de kosten voor een hergroepering?

Sommige kredietverstrekkers rekenen (hoge) kosten voor het hergroeperen van een kredietopening. Nóg meer goed nieuws: Santander rekent hier helemaal geen kosten voor. We werken met overzichtelijke maandbedragen, helpen u persoonlijk en geven u zodoende rust en overzichtelijkheid tijdens het lenen van geld.

Krediet aanvragen? Vraag vandaag nog geheel vrijblijvend een lening aan. U kunt bij Santander terecht voor geld lenen op maat en we bieden kredietopeningen aan vanaf €501 tot €5.000 en persoonlijke leningen vanaf €501 tot en met €50.000.

 

Veelgestelde vragen