Flexibel geld lenen? Dan is de kans groot dat u voor een kredietopening gaat: een handige leenvorm waarbij een afgesproken bedrag in één keer, maar ook in stukken en op verschillende tijdstippen is op te nemen.

 

Wat zijn de kenmerken van een kredietopening?

Een kredietopening behoort tot het consumentenkrediet en is erg geschikt wanneer je vaker of onregelmatige bedragen nodig hebt, denk aan het kopen van een fiets of een kleine verbouwing. Typerend voor deze leenvorm is de mogelijkheid tot heropname.

Wat is het verschil tussen een kredietopening en een persoonlijke lening?

Het grootste verschil tussen deze vorm van geld lenen en een persoonlijke lening is dat het een flexibel karakter heeft. Een krediet kent een variabele rente, biedt de mogelijkheid tot af te lossen zonder extra kosten en stelt u in staat een afgelost bedrag opnieuw op te nemen. Een persoonlijke lening zit anders in elkaar: de rente is vast, net als het leenbedrag op uw rekening. Als u vervroegd terugbetaalt, is er een kost aan verbonden en het is niet mogelijk om een bedrag opnieuw op te nemen wanneer u alles heeft afgelost.

 

Wanneer kies ik voor deze leenvorm?

U kiest voor een kredietopening wanneer u een bedrag nodig heeft voor iets waarvoor de kosten en looptijd nog niet helemaal duidelijk zijn. Denk aan een studie voor uw kinderen, een kleine verbouwing van een woning of andere uitgaven die onverwachts hoger kunnen uitvallen. Een persoonlijke lening is handiger wanneer u vooraf precies weet waarvoor u het geld nodig heeft, zoals de aanschaf van een nieuwe auto of voor het bekostigen van een nieuw dak of andere grote verbouwing.

Hoe wordt mijn kredietlimiet bepaald?

Het maximum termijnbedrag dat u kunt lenen is €5.000 bij Santander en hangt ook af van andere factoren, zoals de looptijd. Ook uw kredietwaardigheid, wat gebaseerd wordt op uw inkomen, uw vaste lasten en de aanwezigheid van mogelijke schulden, speelt een rol.

 

Veelgestelde vragen