Graag laten wij u weten dat Santander Consumer Finance Benelux B.V. samen gaat met haar Spaanse moedermaatschappij Santander Consumer Finance, S.A.*, onderdeel van de Santander Groep, een van de grootste bankinstellingen in de wereld.

Dankzij deze fusie en de investeringen in innovatie en digitale transformatie waar de Santander Groep bekend om staat, kunnen wij ervoor zorgen dat onze efficiëntie, kennis en expertise verder blijven groeien. Waarvan ook u, als klant, profiteert.

Wat betekent dit voor u?
• Uw financiering gaat over in de Belgische vestiging van Santander Consumer Finance S.A;
• Uw klantnummer (het nummer van uw financieringscontract) blijft hetzelfde;
• Onze websitenaam www.santander.be en uw beveiligde pagina ‘Mijn Rekening’ veranderen niet en blijven bereikbaar met uw eigen gebruikersnaam en wachtwoord;
• Wij blijven bereikbaar via onze Belgische vestiging te Merelbeke, Guldensporenpark 81 en de door u bekende e-mailadressen en telefoonnummers;
• De commerciële handelsnaam Santander Consumer Finance blijft bestaan;
• Heeft u een verzekering afgesloten? Dan blijft deze onveranderd.

Wie verwerkt uw gegevens?
Wij, als lokale Belgische vestiging en de moedermaatschappij, zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor uw gegevens. Wat uw persoonlijke gegevens betreft, verandert er in de praktijk niets voor u.
U kunt uw rechten blijven uitoefenen en ons uw vragen over gegevensverwerking voorleggen via privacy@santander.be. De Spaanse autoriteit voor gegevensbescherming treedt op als de hoofdtoezichthouder. Heeft u een klacht over de verwerking van uw gegevens, dan kunt u deze kenbaar maken bij de Belgische of Spaanse autoriteit voor gegevensbescherming.

Ingesloten vindt u de nieuwe versie van ons privacybeleid, waarvan de belangrijkste wijzigingen bedoeld zijn om rekening te houden met de gevolgen van de grensoverschrijdende fusie met Santander Consumer Finance S.A.*.

In onze nieuwe algemene voorwaarden die gelden per datum van de fusie, zijn geen andere aanpassingen gedaan dan onze naamswijziging en de informatie omtrent de verwerking van uw persoonsgegevens. Onze aangepaste algemene voorwaarden vindt u hieronder.

Zoals altijd geldt, bent u het niet eens met de wijzigingen dan kunt u uw financieringscontract ontbinden volgens de, voor u geldende huidige, algemene voorwaarden.

Informatie over Santander
Banco Santander, S.A. is een toonaangevende bank voor particulieren en bedrijven, opgericht in 1857 en met hoofdkantoor in Spanje. De bank is aanwezig in 10 kernmarkten in Europa en Noord- en Zuid-Amerika. Eind 2020 had Banco Santander wereldwijd meer dan 148 miljoen klanten en 191.000 werknemers.
Santander Consumer Finance, S.A. (SCF) is een Spaanse bank en onderdeel van Banco Santander. Als moedermaatschappij beheert SCF een groep ondernemingen die voor 100% eigendom zijn van Banco Santander. Zij zijn actief in 16 Europese landen en in China en Canada. Eind 2020 had SCF 117 miljard euro aan leningen en 40 miljard euro aan spaardeposito's uitstaan en meer dan 15.000 werknemers, 19 miljoen klanten en 130.000 partners. SCF biedt een breed scala aan consumentenfinancieringen en bankoplossingen, via verkooppunten en direct-to-consumer-kanalen.
De geplande datum van de fusie is op 29 november 2021. U kunt hier ook de antwoorden op veelgestelde vragen over deze fusie terugvinden.